top of page

Äkta glass som förr i tiden


Vår filosofi vid tillverkning av vår gelato, är densamma som den alltid har varit, alltsedan Ciccio Ardizzone (Erinas morfars far) började tillverka glass 1916, d.v.s. att gelaton ska framställas med så rena, högkvalitativa produkter som möjligt, och och vara helt fri från kemiska tillsatser, färgämnen, konstgjorda aromer, konserveringsmedel, eller emulgeringsmedel.

Vi värnar vår princip om kvalitet och tradition.

Det är med detta mål som vi sedan 1979 är på jakt efter de bästa råvarorna efter enkla men strikta principer:

Det ska vara som "förr i tiden". 

Vår sorbet tillverkas av endast färsk frukt, vatten, socker, samt johannesbrödkärnmjöl,som förtjockningsmedel.

Gräddglassen(gelaton) tillverkas efter samma princip. Äkta, naturliga råvaror, färsk, svensk mjölk och grädde, ägg från frigående höns, socker, och johannesbrödkärnmjöl.

Inget mer och inget annat.

 

Resultatet är att vår glass får sin smak och dess färg från riktiga råvaror, 

 efter säsong och tillgänglighet. Som exempel kan nämnas att vår jordgubbssorbet kan variera från att vara ljust rosa, till djupt röd, allt efter säsong . 

Vi tillverkar vår glass varje dag!

 

Under vår glassbutik på Drottningholmsvägen tillverkar vi dagligen våran äkta gelato. Gärna hade Erina velat tillverka hennes glass framför ögonen på kunderna, men lokalen är ett hål i väggen, och det finns inte tillräckligt med plats för detta, ack!

All vår glass och all vår sorbet tillverkas av naturliga råvaror för att garantera kunden en äkta, traditionsenligt tillverkad produkt som vi kan vara stolta över, och som är trogen våra anrika familjerecept. 

 

Annars skulle glassen inte smaka som den gör!

Färskt & naturlig.


Vi använder inga tillsatta konstgjorda aromer, färger, konserveringsmedel eller kemiska tillsatser av något slag.
Det har vi aldrig gjort och det kommer vi aldrig att göra heller.

Vi är trogna våra recept

sedan 100 år:

 

Helt enkelt tradition av den äkta italienska gelaton:
mjölk och grädde från svenska gårdar, ägg från frigående höns, samt de finaste ingredienserna från Italien och världen.


Genom att bara använda johannesbrödkärnmjöl (Carruba) som en ädel, och helt naturligt förtjockningsmedel krävs det att våran gelato arbetas och förbereds flitigt och länge, för att glassen ska få den rätta, äkta konsistensen - en tradition som i allt större utsträckning har börjat glömmas bort av många glasstillverkare.

Glasstradition:

 

 

Vår tillverkning av gelato är något vi tar på största allvar, och vi lägger extra stor uppmärksamhet på att inte använda vare sig för mycket grädde, eller för mycket socker, så att gelaton inte blir för fet eller för söt. Så har vi gjort alltsedan 1979 i Stockholm, då Erina tyckte att gelato skulle vara en hälsosam och närinsrik produkt som sin farfar hade tillverkat före henne. Så gör vi än..

bottom of page